Jak zrobić domowe chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu są zdrowe, chrupiące i pyszne. Wykonuje się je poprzez pieczenie liści jarmużu aż do uzyskania chrupkości. Ten przepis pozwala uzyskać dużą partię chrupiących chipsów z jarmużu. Możesz cieszyć się tymi domowymi chipsami z jarmużu z ulubionym dipem lub sałatką.

Składniki

1 pęczek liści jarmużu

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka soli

¼ szklanki oleju kokosowego

Wskazówki

Rozgrzać piekarnik do 350°F (180°C).

Usunąć łodygi z liści jarmużu i porwać liście na kawałki. Opłukać zimną wodą i osuszyć.

Umieść jarmuż na blasze.

Połącz oliwę z oliwek, sól i olej kokosowy. Polej liście jarmużu i wymieszaj, aby równomiernie pokryć je tłuszczem.

Piecz jarmuż przez 20 do 25 minut, mieszając w połowie. Po upieczeniu jarmuż powinien być lekko chrupiący. Wyjmij z piekarnika i przełóż do miski. Pozwól ostygnąć przed podaniem.

Wnioski:

Mam nadzieję, że spodobał Ci się mój przepis na zrobienie domowych chipsów z jarmużu. Możesz wypróbować ten sam przepis z różnymi rodzajami jarmużu jak rukola, radicchio, collard greens i chard.