Śledź japoński z jabłkiem

Śledź jest jednym z najsmaczniejszych i najbardziej pożywnych pokarmów, który ma wspaniały smak i jest bardzo lekkostrawny. Śledź to tłusta ryba, która jest bogata w kwasy tłuszczowe omega-3. Jest to również najbardziej popularny pokarm w Japonii. Japoński śledź jest znany jako kohada, a tradycyjny przepis jest następujący:

Składniki

1 Kohada (śledź)

2 marchewki

½ cebuli

2 zielone jabłka

½ szklanki oleju roślinnego

½ szklanki wody

Metoda

Rozgrzej piekarnik do 350° F.

Dokładnie umyj kohadę, usuń wszystkie kości i umieść ją na blasze do pieczenia.

Obrać i drobno posiekać cebulę i marchew. Pokrój jabłka w kostkę.

Dodaj olej roślinny do blachy do pieczenia i smaż śledzie, cebulę i marchewki przez 3 do 5 minut.

Następnie dodaj wodę i pozwól jej gotować przez 3 do 5 minut.

Dodaj pokrojone jabłka do patelni i kontynuuj gotowanie, aż woda odparuje.

Umieść kohadę w naczyniu do serwowania i posyp trochę soli na wierzchu.

Podawaj i ciesz się!

Wnioski:

Jest to jeden z najprostszych i smacznych przepisów na zrobienie własnego śledzia. Wypróbuj go i zrób różnicę.