Puszysty sernik z brzoskwiniami i kokosem

Sernik jest jednym z najbardziej ulubionych deserów dla ludzi. Istnieje wiele odmian sernika, ale sernik z kokosem jest najsmaczniejszą wersją. Kokos jest nie tylko pysznym składnikiem, ale również zdrowym.

Składniki:

Na skórkę

1 szklanka mąki migdałowej

3 łyżki cukru kokosowego

szczypta soli

2 łyżki oleju kokosowego

Na nadzienie

1 łyżka oleju kokosowego

4 uncje serka śmietankowego (temperatura pokojowa)

3 łyżki stołowe mąki kokosowej

3 łyżki cukru kokosowego

2 jajka

Na polewę

3 filiżanki świeżych lub mrożonych brzoskwiń

1 łyżka cukru kokosowego

¼ szklanki płatków kokosowych

Metoda:

Rozgrzej piekarnik do 350 F. Nasmaruj 9-calową foremkę i wyłóż ją papierem pergaminowym.

W robocie kuchennym połącz wszystkie składniki na ciasto i mieszaj aż do uzyskania delikatnej konsystencji. Wciśnij masę na patelnię i piecz przez około 10-15 minut. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

W misce ubij serek śmietankowy z cukrem kokosowym i mąką kokosową, aż będzie gładki. Dodaj jajka i dobrze wymieszaj. Wlej masę do schłodzonej skórki.

Piec sernik przez około 30-40 minut. Pozwól mu całkowicie ostygnąć. W małej misce połącz cukier kokosowy i płatki kokosowe. Posypać nim wierzch sernika.

Pokrój brzoskwinie na połówki. Używając widelca, wciśnij brzoskwinie w spód sernika.

Na koniec podawaj go schłodzonego.

Wnioski:

Ten sernik jest nie tylko pyszny, ale również jest zdrowym deserem. Możesz go łatwo zrobić w swojej kuchni z pomocą mąki migdałowej. Jest on nie tylko dobry dla zdrowia, ale również bardzo smaczny.