Łatwy przepis na soczystą polędwicę wieprzową

Słyszałam, jak wiele osób mówi, że schab nie jest soczysty, ale kiedy go spróbowałam, stwierdziłam, że jest bardzo soczysty. I nie ma powodu, dla którego nie moglibyśmy zrobić tego smacznego dania, więc przygotowałam przepis na schab i podałam kilka prostych kroków, aby uczynić go soczystym.

Składniki:

1/2 kg schabu wieprzowego

2 łyżeczki soli

1/4 szklanki masła

1 łyżeczka pieprzu w proszku

2 łyżki oleju roślinnego

1 cebula

3 ząbki czosnku

2 łyżki stołowe posiekanej świeżej pietruszki

1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Kroki:

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).

Pokrój wieprzowinę na kawałki do serwowania. Umieść kawałki wieprzowiny na stojaku w brytfannie.

Posyp solą i pieprzem.

Piecz wieprzowinę 30 do 35 minut, lub do momentu gdy termometr włożony do środka osiągnie 160 stopni F (70 stopni C).

Wyjmij wieprzowinę z piekarnika.

Przełóż wieprzowinę na ciepły półmisek.

Odstawić na 15 minut.

W międzyczasie, rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu.

Dodaj cebulę i gotuj 2 minuty.

Dodać czosnek i gotować 1 minutę, ciągle mieszając.

Zdjąć z ognia i dodać pietruszkę i pieprz.

Podawać schab z sosem.

Aby uzyskać soczysty schab, weź kawałek schabu i natnij go.

Następnie umieść ten kawałek na patelni do pieczenia i piecz go przez 30 do 35 minut.

Wnioski:

Następnym razem, gdy zrobisz wieprzowinę, spróbuj tego przepisu i jestem pewien, że okaże się soczysty.