Słyszałam, jak wiele osób mówi, że schab nie jest soczysty, ale kiedy go spróbowałam, stwierdziłam, że jest bardzo soczysty. I nie ma powodu, dla którego nie moglibyśmy zrobić tego smacznego dania, więc przygotowałam przepis na schab i podałam kilka prostych kroków, aby uczynić go soczystym.
Składniki:
1/2 kg schabu wieprzowego
2 łyżeczki soli
1/4 szklanki masła
1 łyżeczka pieprzu w proszku
2 łyżki oleju roślinnego
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki stołowe posiekanej świeżej pietruszki
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Kroki:
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Pokrój wieprzowinę na kawałki do serwowania. Umieść kawałki wieprzowiny na stojaku w brytfannie.
Posyp solą i pieprzem.
Piecz wieprzowinę 30 do 35 minut, lub do momentu gdy termometr włożony do środka osiągnie 160 stopni F (70 stopni C).
Wyjmij wieprzowinę z piekarnika.
Przełóż wieprzowinę na ciepły półmisek.
Odstawić na 15 minut.
W międzyczasie, rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj 2 minuty.
Dodać czosnek i gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia i dodać pietruszkę i pieprz.
Podawać schab z sosem.
Aby uzyskać soczysty schab, weź kawałek schabu i natnij go.
Następnie umieść ten kawałek na patelni do pieczenia i piecz go przez 30 do 35 minut.
Wnioski:
Następnym razem, gdy zrobisz wieprzowinę, spróbuj tego przepisu i jestem pewien, że okaże się soczysty.