Jeśli tęskniłeś za zrobieniem najlepszej kaszki w swoim życiu, to jesteś we właściwym miejscu. Stworzyłam przepis, który jest bardzo łatwy do wykonania i smakuje wyśmienicie. Nie musisz poświęcać dużo czasu na jej wykonanie. W rzeczywistości możesz go przygotować w mniej niż 10 minut.
Semolina (lub mąka z pszenicy durum) jest jednym z najbardziej popularnych składników do robienia kasz, zwłaszcza w krajach takich jak Niemcy. Niemiecka semolina jest znacznie lżejsza niż zwykła semolina. Tekstura tej kaszki jest bardzo puszysta i możesz dodać dowolne warzywa, przyprawy lub mleko, aby uczynić ją kompletnym posiłkiem.
Składniki:
1 filiżanka semoliny
2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
1/2 łyżeczki soli
2 do 3 zielonych chili
Sól i pieprz do smaku
Olej
Imbir, czosnek i liście curry do dekoracji
Sposób przygotowania:
Zagotuj wodę i dodaj do niej semolinę. Doprowadzić wodę do wrzenia. Następnie stale mieszać. Gotuj mieszankę przez 2 minuty, a następnie dodaj mleko i sól. Gotuj mieszankę, aż będzie sucha.
Podawaj z posypką z papryki, zielonego chili oraz imbiru, czosnku i liści curry.
Wnioski:
Jeśli zastanawiałeś się jak zrobić najlepszą kaszę, to mam nadzieję, że ten przepis Ci się spodobał. Jest to jedna z najłatwiejszych i najsmaczniejszych kaszek jakie możesz zrobić.