Jak zrobić niemiecką kaszę manną (Krokete)

Jeśli tęskniłeś za zrobieniem najlepszej kaszki w swoim życiu, to jesteś we właściwym miejscu. Stworzyłam przepis, który jest bardzo łatwy do wykonania i smakuje wyśmienicie. Nie musisz poświęcać dużo czasu na jej wykonanie. W rzeczywistości możesz go przygotować w mniej niż 10 minut.

Semolina (lub mąka z pszenicy durum) jest jednym z najbardziej popularnych składników do robienia kasz, zwłaszcza w krajach takich jak Niemcy. Niemiecka semolina jest znacznie lżejsza niż zwykła semolina. Tekstura tej kaszki jest bardzo puszysta i możesz dodać dowolne warzywa, przyprawy lub mleko, aby uczynić ją kompletnym posiłkiem.

Składniki:

1 filiżanka semoliny

2 szklanki wody

1/2 szklanki mleka

1/2 łyżeczki soli

2 do 3 zielonych chili

Sól i pieprz do smaku

Olej

Imbir, czosnek i liście curry do dekoracji

Sposób przygotowania:

Zagotuj wodę i dodaj do niej semolinę. Doprowadzić wodę do wrzenia. Następnie stale mieszać. Gotuj mieszankę przez 2 minuty, a następnie dodaj mleko i sól. Gotuj mieszankę, aż będzie sucha.

Podawaj z posypką z papryki, zielonego chili oraz imbiru, czosnku i liści curry.

Wnioski:

Jeśli zastanawiałeś się jak zrobić najlepszą kaszę, to mam nadzieję, że ten przepis Ci się spodobał. Jest to jedna z najłatwiejszych i najsmaczniejszych kaszek jakie możesz zrobić.