Pierwszy raz, kiedy usłyszałem o bulionie kostnym był w moim dzieciństwie, zwykłem go pić, gdy tylko miałem kaszel lub gorączkę. Z pewnością sprawi, że poczujesz się lepiej, ponieważ zmniejszy stan zapalny i sprawi, że twój układ odpornościowy będzie silniejszy.
Istnieje wiele korzyści z picia bulionu kostnego, ale najważniejszą korzyścią jest to, że można łatwo schudnąć. Jest to jedna z najbardziej korzystnych zup, które pomogą Ci schudnąć.
Ale, trzeba będzie użyć go tylko po radzie lekarza, ponieważ nie jest bezpieczne, aby spożywać go regularnie.
Tak więc, oto kilka pysznych i zdrowych przepisów na bulion z kości wołowej, które z pewnością pomogą Ci schudnąć.
Bone Broth:
Jeśli szukasz zdrowych przepisów, to ten przepis jest najlepszy dla Ciebie. Jest to najlepsza zupa, która zwiększy swój układ odpornościowy i sprawi, że poczujesz się bardziej energiczny. Ma bez dodatku soli i cukru, więc jest to idealny przepis dla całej rodziny.
Składniki:
1 funt kości wołowych
3 szklanki wody
2 marchewki
4 łodygi selera
6 goździków
1 liść laurowy
4 ziarna czarnego pieprzu
1 cytryna
Instrukcje:
Przede wszystkim zagotuj wodę i dodaj kości wołowe. Niech się gotuje przez około 40 minut.
Po tym czasie wyjąć kości i odcedzić wodę.
Następnie pokroić marchew, seler i cytryny na małe kawałki. Dodaj je do wody i pozwól gotować się przez kolejne 15 minut.
Kiedy zupa się zagotuje, przykryj ją i pozwól jej gotować się przez godzinę.
Pod koniec godziny wyłącz ogień i pozostaw na kolejne pół godziny.
Podawaj tę zdrową i pożywną zupę swojej rodzinie.
Fennel Chicken Bone Broth:
Jest to kolejna zdrowa i pyszna zupa. To pomoże Ci schudnąć, ponieważ jest ładowany z białka. Można nawet dodać kilka świeżych warzyw, aby uczynić go zdrowszym i smaczniejszym.
Składniki:
1 funt kości z kurczaka
1 cebulka kopru włoskiego
3 ząbki czosnku
3 marchewki
3 łodygi selera
1 cebula
1 łyżeczka czarnego pieprzu
1 liść laurowy
½ szklanki octu jabłkowego
3 szklanki wody
Instrukcje:
Zagotuj wodę i dodaj kości kurczaka.
Gdy zacznie wrzeć, niech się gotuje przez 45 minut.
Po tym czasie wyjąć kości kurczaka i odcedzić wodę.
Pokrój koper włoski, czosnek, marchewkę i seler na małe kawałki.
Dodaj je do wody i gotuj jeszcze przez 10 minut.
Pozostawić zupę do ostygnięcia przez kolejne 10 minut.
Odcedzić wodę i odstawić na bok.
Następnie umieścić kości kurczaka, ocet jabłkowy, cebulę, liść laurowy i czarny pieprz w blenderze i zblendować.
Gdy kości będą już zblendowane, wlej do blendera odcedzoną wodę i dobrze zmiksuj.
Podawaj zupę swojej rodzinie.
Creamy Bone Broth:
Nazwa tego przepisu brzmi.