Top 6 zdrowych przepisów na rosół z kości wołowych

Pierwszy raz, kiedy usłyszałem o bulionie kostnym był w moim dzieciństwie, zwykłem go pić, gdy tylko miałem kaszel lub gorączkę. Z pewnością sprawi, że poczujesz się lepiej, ponieważ zmniejszy stan zapalny i sprawi, że twój układ odpornościowy będzie silniejszy.

Istnieje wiele korzyści z picia bulionu kostnego, ale najważniejszą korzyścią jest to, że można łatwo schudnąć. Jest to jedna z najbardziej korzystnych zup, które pomogą Ci schudnąć.

Ale, trzeba będzie użyć go tylko po radzie lekarza, ponieważ nie jest bezpieczne, aby spożywać go regularnie.

Tak więc, oto kilka pysznych i zdrowych przepisów na bulion z kości wołowej, które z pewnością pomogą Ci schudnąć.

Bone Broth:

Jeśli szukasz zdrowych przepisów, to ten przepis jest najlepszy dla Ciebie. Jest to najlepsza zupa, która zwiększy swój układ odpornościowy i sprawi, że poczujesz się bardziej energiczny. Ma bez dodatku soli i cukru, więc jest to idealny przepis dla całej rodziny.

Składniki:

1 funt kości wołowych

3 szklanki wody

2 marchewki

4 łodygi selera

6 goździków

1 liść laurowy

4 ziarna czarnego pieprzu

1 cytryna

Instrukcje:

Przede wszystkim zagotuj wodę i dodaj kości wołowe. Niech się gotuje przez około 40 minut.

Po tym czasie wyjąć kości i odcedzić wodę.

Następnie pokroić marchew, seler i cytryny na małe kawałki. Dodaj je do wody i pozwól gotować się przez kolejne 15 minut.

Kiedy zupa się zagotuje, przykryj ją i pozwól jej gotować się przez godzinę.

Pod koniec godziny wyłącz ogień i pozostaw na kolejne pół godziny.

Podawaj tę zdrową i pożywną zupę swojej rodzinie.

Fennel Chicken Bone Broth:

Jest to kolejna zdrowa i pyszna zupa. To pomoże Ci schudnąć, ponieważ jest ładowany z białka. Można nawet dodać kilka świeżych warzyw, aby uczynić go zdrowszym i smaczniejszym.

Składniki:

1 funt kości z kurczaka

1 cebulka kopru włoskiego

3 ząbki czosnku

3 marchewki

3 łodygi selera

1 cebula

1 łyżeczka czarnego pieprzu

1 liść laurowy

½ szklanki octu jabłkowego

3 szklanki wody

Instrukcje:

Zagotuj wodę i dodaj kości kurczaka.

Gdy zacznie wrzeć, niech się gotuje przez 45 minut.

Po tym czasie wyjąć kości kurczaka i odcedzić wodę.

Pokrój koper włoski, czosnek, marchewkę i seler na małe kawałki.

Dodaj je do wody i gotuj jeszcze przez 10 minut.

Pozostawić zupę do ostygnięcia przez kolejne 10 minut.

Odcedzić wodę i odstawić na bok.

Następnie umieścić kości kurczaka, ocet jabłkowy, cebulę, liść laurowy i czarny pieprz w blenderze i zblendować.

Gdy kości będą już zblendowane, wlej do blendera odcedzoną wodę i dobrze zmiksuj.

Podawaj zupę swojej rodzinie.

Creamy Bone Broth:

Nazwa tego przepisu brzmi.