Czy masz zamiar zorganizować imprezę w ten weekend? Jeśli tak, to musisz odpowiednio zaplanować menu. Kiedy mówimy o imprezie, nie chcemy, aby goście myśleli, że po prostu karmimy ich jedzeniem, chcemy również, aby czuli się wyjątkowo.
Kiedy organizujemy przyjęcie, możemy mieć różne rodzaje jedzenia, aby zaspokoić różne kubki smakowe. Istnieje szeroki wybór jedzenia, które możesz zaserwować swoim gościom. I nie mówię o zwykłym jedzeniu, które jemy na co dzień, mówię o potrawach, które są egzotyczne, pyszne i pyszne.
Omówmy 10 najlepszych przepisów na przyjęcie.
Roladki warzywne
Te warzywne rolki to najprostszy przepis do wykonania. Mogą być podawane jako przystawki lub przekąski. Możesz podać tę rolkę warzywną jako przystawkę lub jako przekąskę.
Składniki:
2 średniej wielkości ziemniaki
4 plasterki ogórka
½ łyżeczki kurkumy
¼ szklanki liści mięty
½ szklanki liści kolendry
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki masła
Sól według smaku
Olej do smażenia
Procedura:
Obierz ziemniaki i pokrój je na kawałki. Wymieszać je dobrze i odstawić na bok.
Pokrój ogórki na małe kawałki.
Zmielić liście kolendry i liście mięty.
Wymieszaj wszystkie składniki i odstaw na bok.
Rozgrzej olej na patelni i usmaż ziemniaki. Gdy już się dobrze ugotują, wymieszaj je i odstaw na bok.
W misce wymieszaj posiekane ogórki, liście kolendry, liście mięty i sok z cytryny.
Teraz przełóż tę mieszankę do miski z ziemniakami i dobrze wymieszaj.
Zwiń mieszankę w dłoniach i odłóż na bok.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza i trzymaj rolki warzywne w blasze do pieczenia.
Piecz je przez 30 do 40 minut.
Podawaj to danie jako przystawki lub jako przekąskę.
Burger z tuńczyka
Jest to najprostszy przepis do wykonania. Możesz zrobić to danie jako przystawkę, apetyt lub jako przekąskę.
Składniki:
100 gms ryby z tuńczyka
1 średniej wielkości pomidor
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
2 zielone papryczki chilli
Sól według smaku
Papryka w proszku
Sok z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
Oliwa z oliwek
½ szklanki liści kolendry
½ szklanki liści mięty
Czarny pieprz w proszku
Procedura:
Pokrój pomidora, cebulę i czosnek.
Posiekaj papryczki chilli.
Umieść wszystkie składniki w misce i dobrze je wymieszaj.
Spraw, by było pikantne, dodając trochę papryki w proszku.
Weź nieprzywierającą patelnię i smaż mieszankę przez kilka minut.
Zdejmij ją i odłóż na bok.
Pokrój tuńczyka na małe kostki.
Na nieprzywierającej patelni, dodaj trochę oleju i usmaż tuńczyka.
Po ugotowaniu, wymieszaj go z przygotowaną mieszanką pomidorową.
Podawać danie jako przystawkę, apetyt lub